Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

SMS of Youth 2009 για το περιβάλλον ΛΗΞΗ 15/3/2009

Video Διαγωνισμός
Ο διαγωνισμός SMS of Youth 2009 για το περιβάλλον οργανώνει τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακού Βίντεο με θέμα το περιβάλλον.
Ζητάμε από Μαθητές Λυκείου - Γυμνασίου, μέλη ToΣΥΝ, μέλη ΜΚΟ να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό βίντεο διάρκειας μέχρι 9 λεπτών με θέμα το περιβάλλον.

Σκοπός
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή στην διαδικασία ανάδειξης - προβολής και αντιμετώπισής των περιβαλλοντολογικών προβλημάτων.
Συμμετέχοντες
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές Λυκίων - Γυμνασίου, μέλη ToΣΥΝ, μέλη ΜΚΟ, εκπροσωπώντας αντίστοιχα το Λύκειο - Γυμνάσιο, ΤοΣΥΝ, ΜΚΟ που ανοίγουν.
Ένα Λύκειο - Γυμνάσιο μπορεί να έχει παραπάνω από μια συμμετοχή (βίντεο) αρκεί να έχει υποβληθεί από διαφορετική ομάδα - άτομο.

Θέμα
Τα βίντεο του διαγωνισμού θα πρέπει να έχουν σαν θεματική το περιβάλλον με στόχο την ανάδειξη - προβολή - αντιμετώπιση περιβαλλοντολογικών προβλημάτων.
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε-προτείνουμε κάποια θέματα :
- Οικολογική δράση του σχολείου όπως ανακύκλωση μέσα στο σχολείο, καθαρισμός ποταμού- ακτής
- Εκδρομή του σχολείου με περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον π.χ. επίσκεψη σε βιολογικό καθαρισμό
- Ανάδειξή κάποιου περιβαλλοντολογικού προβλήματος της περιοχής. π.χ. καμένες εκτάσεις σε δάση τις περιοχής, παράνομη χωματερή
- Προβολή περιβαλλοντολογικών λύσεων π.χ. τρόποι εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, προβολή περιοχής natura.
- Κινούμενα σχέδια (animation)
- video graphics
- Μηνύματα για το περιβάλλον από ένα μαθητή, μια ομάδα μαθητών, μία τάξη μαθητώνταινία μικρού μήκουςμουσικό videoclip

Υποβολή συμμετοχής
Η υποβολή των Βίντεο θα ξεκινήσει 1 Φεβρουαρίου 2009 στο site http://smsofyouth.gr/, αφού πρώτα το έχετε ανεβάσει στο http://youtube.com/
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να μας στείλετε και το πρωτότυπο αρχείο ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά σε CD στη διεύθυνση Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας , Αχαρνών 417 , Τ.Κ 11143
Αν θέλετε μπορεί να το ανεβάσουμε και εμείς για λογαριασμό σας στέλνοντάς το ταχυδρομικά με CD στη διεύθυνση Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας , Αχαρνών 417 , Τ.Κ 11143
Η υποβολή θα πρέπει να γίνει έως στης 15/03/2009
Ψηφοφορία
Η ψηφοφορία θα γίνετε μέσα από το site http://www.smsofyouth.gr/
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι επισκέπτες του site.
Κάθε επισκέπτης μπορεί να ψηφίσει ΜΟΝΟ μια φορά ένα βίντεο και όσα βίντεο θέλει.
Η διάρκεια της ψηφοφορίας θα είναι ένας μήνα από 15/03/2009 έως 14/04/2009.
Τεχνικές προδιαγραφές
Τα βίντεο θα πρέπει να έχουν minimum ανάλυση VGA 640x380 και 10 fps (καρέ το δευτερόλεπτο).
Τα αρχεία μπορεί να είναι οποιασδήποτε ψηφιακής μορφής βίντεο ( mov, mp4, avi ).Η μέγιστη διάρκεια των αρχείων πρέπει να είναι έως 9 λεπτά.
Άδειες χρήσεις
Τα βίντεο που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό πρέπει έχουν άδεια Creative Commons http://creativecommons.org/international/gr/
Σε περίπτωση που τα βίντεο περιλαμβάνουν μουσική - εικόνες - βίντεο, βεβαιωθείτε ότι τα έργα είναι και αυτά κάτω από άδεια Creative Commons και όχι Copy Right.
Πληροφορίες για το πού μπορείτε να βρείτε μουσική - εικόνες - βίντεο για την επένδυση των βίντεο σας θα βρείτε στο http://www.smsofyouth.gr/

Απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή
Η λήψη του βίντεο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μεσώ μια ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Οι περισσότερες ψηφιακές μηχανές υποστηρίζουν την λήψη βίντεο με ανάλυση VGA 640x380. Όμως για καλύτερο ήχο και εικόνα μια ψηφιακή βίντεο κάμερα σίγουρα είναι καλύτερη λύση.
Για την επεξεργασία βίντεο θα χρειαστείτε ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας που θα χρειαστούν υπάρχουν στο πρόγραμμα των windows move maker. Σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο mac OS X το imove είναι πιο εύχρηστο πρόγραμμα με περισσότερες δυνατότητες.

Ημερίδες
17/1/09 Ιωάννινα
31/1/09 Λάρισα
14/2/09 Κομοτηνή
21/2/09 Θεσσαλονίκη
07/3/09 Λαμία
21/3/09 Αθήνα
04/4/09 Πάτρα
11/4/09 Τρίπολη
25/4/09 Κέρκυρα
02/5/09 Μυτιλήνη
16/5/09 Ρόδος
23/5/09 Κοζάνη
30/5/09 Ηράκλειο