Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

CINEDOC - προβολές ντοκιμαντέρ στο Γαλλικό Ινστιτούτο


EL SΙSTEMA στο CineDoc
ΕΠΑΝΑΠΡΟΒΟΛΗ της ταινίας
Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 20.30
Μια ταινία για την Κρατική Ορχήστρα Νέων και Παιδιών της Βενεζουέλας, γνωστή με το όνομα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, που ιδρύθηκε το 1975 από τον οικονομολόγο-μουσικό, Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου. Ένα φιλόδοξο, δημοφιλές Κοινωνικό Πρόγραμμα Κλασικής Μουσικής που απορροφά το 80-90% από τα 265.000 παιδιά φτωχών οικογενειών που ζουν σε περιοχές όπου η μεγάλη εγκληματικότητα είναι καθημερινή απειλή.
Μια συγκινητική ταινία για την αξία της κοινωνικής προσφοράς και τη δύναμη της μουσικής.

Ένα σημαντικό έργο ζωής ενός οραματιστή που με την επιμονή, υπομονή, συνεχής δουλειά, μεθοδικότητα, προγραμματισμό, κουράγιο και αποφασιστηκότητα απέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει σοβαρή επίδραση στην βελτίωση του κοινωνικού μας περίγυρου αν υπάρχει θέληση.

Η ταινία είναι ένα πραγματικό παράδειγμα πρός μίμηση για όλους. Προβάλεται η δύναμη της μουσικής και του εθελοντισμού.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να παρακολουθήσετε την ταινία Το Συστημα, μαζί με την οικογένειά σας, τους φίλους , τους μαθητές σας, μικρούς και μεγάλους , χρησιμοποιήστε την σελίδα μας για να καλέσετε όσους νομίζετε θα ενδιέφερε η ταινία μας. Είναι απλό.

Που: Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31)

Εισητήρια στην είσοδο: 3 ευρώ





A’ KYKΛΟΣ: ΘΕΜΑΤΙΚΗ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»:

► FIRE FACTOR / ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ Μια ταινία του Νίκου Νταγιαντά, 45, Ελλάδα
Στό Ινστιτούτο GOETHE, Τετάρτη 3/3/2010, 20.30
«Το Τρίγωνο της Φωτιάς» είναι ένα ντοκιμαντέρ του WWF για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών του 2007 στην Πελοπόννησο. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο μέτωπο των πυρκαγιών, επιστήμονες και ειδικοί κάνουν τον απολογισμό των καταστροφών. Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα της ταινίας :
Ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος δασοπροστασίας της χώρας και το γεγονός ότι από το 2007 μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Οι πρόσφατες φωτιές στη ΒΑ Αττική δείχνουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι τα μεγάλα προβλήματα και οι παθογένειες του συστήματος παραμένουν.
ΤΡΕΪΛΕΡ: http://www.anemon.gr/fire_factor.html



Β’ KYKΛΟΣ: ΘΕΜΑΤΙΚΗ «ΜΟΥΣΙΚΗ»:


► EL SΙSTEMA - TO ΣΥΣΤΗΜΑ των Paul Smaczny & Maria Stodtmeier, Γερμανία 90’, 2008
Τετάρτη 17/2/2010, 20.30
και ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Τετέρτη 3/3/2010, 20.80
Μια ταινία για την Κρατική Ορχήστρα Νέων και Παιδιών της Βενεζουέλας, γνωστή με το όνομα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, που ιδρύθηκε το 1975 από τον οικονομολόγο-μουσικό, Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου. Ένα φιλόδοξο, δημοφιλές Κοινωνικό Πρόγραμμα Κλασικής Μουσικής που απορροφά το 80-90% από τα 265.000 παιδιά φτωχών οικογενειών που ζουν σε περιοχές όπου η μεγάλη εγκληματικότητα είναι καθημερινή απειλή. Μια υπέροχη ταινία που πείθει απόλυτα για την ελπιδοφόρα αξία της κοινωνικής προσφοράς.
Ισπανόφωνη Αγγλικοί υπότιτλοι
ΤΡΕΪΛΕΡ:
http://www.el-sistema-film.com/el_Sistema_Trailer_en.html


► FROM MAO TO MOZART - ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΟ ΣΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ του Murray Lerner, Αμερική, 114’
10/03/2010, Τετάρτη 10/3/2010, 20.30
H ταινία αφηγείται το ταξίδι του εξέχοντα βιολονίστα και δάσκαλου μουσικής, Isaac Stern, που ήταν ο πρώτος αμερικανός μουσικός ο οποίος συνεργάστηκε με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κίνας και καταγράφει τις πρόβες και τις συναυλίες που έδωσαν από κοινού με τον διάσημο κινέζο διευθυντή ορχήστρας Li Delun. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μαθήματα που έδωσε ο Isaac Stern στην Ακαδημία Μουσικής δε νεαρούς μαθητές πάνω στην Τέχνη του βιολιού και την μουσική έκφραση. Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών και τιμήθηκε με το Όσκαρ ντοκιμαντέρ το 1980.
Αγγλόφωνη
ΤΡΕΪΛΕΡ:
http://www.youtube.com/watch?v=CE3QZRbtHyU


► GLENN GOULD: GENIUS WITHIN - ΓΚΛΕΝ ΓΚΟΥΛΝΤ:ΥΔΙΟΦΥΙΑ ΕΣΩΘΕΝ
των Michele Hozer και Peter Raymont
Καναδάς, 85’, 2009
Τετάρτη 19/5/2010, 20.30
Μια παρατηρητική ματιά στην αινιγματική, εκκεντρική και ιδιαίτερα ελκυστική προσωπικότητα του διάσημου πιανίστα. Η ταινία ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της ιδιωτικής ζωής του, της ανατρεπτικής και αμφιλεγόμενης φιλοσοφίας του, περιλαμβάνει αποσπάσματα από ιδιωτικές ηχογραφήσεις, ημερολόγια καθώς και συνεντεύξεις κοντινών του φίλων και οικείων προσώπων που μιλούν πρώτη φορά δημόσια για τον καλλιτέχνη αποκαλύπτοντας την ανθρώπινη διάστασή του.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://glenngouldfilm.wordpress.com/