Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

1st SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL |ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το “Πείραμα” προσκαλεί όλους όσους ασχολούνται με:
* video
* μουσική
* φωτογραφία
στο πρώτο SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL, που έρχεται για να επικυρώσει τα δύο μεγάλα καλλιτεχνικά “ατού” της πόλης μας: την αγάπη της για τις ταινίες και για τη μουσική.
Στο SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL μπορούν να συμμετέχουν
Α. στην κατηγορία video:
ομάδες ή άτομα που έχουν γυρίσει ήδη μια μουσική ταινία με πρωτότυπη μουσική και διαθέτουν τα πνευματικά δικαιώματα των στίχων – εάν υπάρχουν - και της μουσικής, διεκδικόντας το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, με την προϋπόθεση ότι η μουσική ταινία δεν έχει προβληθεί στην τηλεόραση ή δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαμορφώσουν την ταινία τους σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL και να ετοιμάσουν ένα ντοκυμαντέρ 3 με 5 λεπτών για τον μουσικό ή το μουσικό σχήμα που παρήγαγε τη μουσική της ταινίας τους. 
♦  ομάδες κινηματογραφιστών που δεν έχουν μουσική ταινία θα κληρωθούν με έναν μουσικό ή ένα μουσικό σχήμα προκειμένου να δημιουργήσουν μια μουσική ταινία πάνω σε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο του μουσικού ή του σχήματος και ένα ντοκυμαντέρ για τον μουσικό/μουσικό σχήμα, διεκδικώντας το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. 
♦  ομάδες κινηματογραφιστών που δεν έχουν μουσική ταινία αλλά δε θέλουν να λάβουν μέρος στην κλήρωση επειδή επιθυμούν να συνεργαστούν με συγκεκριμένο μουσικό/μουσικό σχήμα της επιλογής τους, μπορούν επίσης να συμμετέχουν για τα ίδια βραβεία, με την προϋπόθεση ότι και ο μουσικός ή το σχήμα έχει κάνει αίτηση συμμετοχής και έχει δηλώσει στην αίτηση του – όπως και οι κινηματογραφιστές -ότι δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στην κλήρωση. 
Για τη διασφάλιση της δίκαιης αξιολόγησης των τριών προαναφερόμενων κατηγοριών συμμετεχόντων στην κατηγορία του video, αναλόγως της κατηγορίας αθροίζονται προστιθέμενοι πόντοι, οι οποίοι για την κατηγορία 1 είναι 0, για την κατηγορία 2 είναι 10 και για την κατηγορία 3 είναι 5. 
Β. στην κατηγορία μουσικών ή μουσικών σχημάτων:
οποιοσδήποτε μουσικός και οποιοδήποτε σχήμα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με ΕΝΑ δικό του, πρωτότυπο μουσικό έργο, για το οποίο κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα των στίχων και της μουσικής
♦  ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ με τις ομάδες video, διεκδικώντας, εφόσον προκριθεί το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής.
♦  ΕΚΤΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ με την προϋπόθεση να έχει έρθει σε συμφωνία συνεργασίας με ομάδα κινηματογραφιστών. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει στην αίτηση του να αναφέρεται η δέσμευσή του με τους κινηματογραφιστές. 
Γ. στην κατηγορία φωτογραφίας:
♦  οι συμμετέχοντες θα κληρωθούν με μια ομάδα κινηματογραφιστών προκειμένου να αποτυπώσουν τα γυρίσματα και να επιλέξουν στη συνέχεια 3 φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL και θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό Καλύτερης Μουσικής Φωτογραφίας.
♦  ή μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με κινηματογραφιστές και μουσικούς που συμμετέχουν ΕΚΤΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ, αναφέροντας το ρητώς στην αίτηση τους, για να συμμετέχουν στον ίδιο διαγωνισμό. 
Ο σκοπός του SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL είναι αφενός να καταγράψει και να προβάλει τις μουσικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη όπως τις “βλέπει” το ίδιο το κοινό τους και αφετέρου να αναδείξει νέους ταλαντούχους κινηματογραφιστές και φωτογράφους, θέτοντας ως προυπόθεση επιτυχίας τη συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους. 
Το SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL πρόκειται να είναι ενα “σπονδυλωτό” φεστιβάλ, που θα αποτελείται από τα ακόλουθα επιμέρους συμβάντα:
♦  Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι 24/3/11 κινηματογραφικών ομάδων με ή χωρίς ταινία, μουσικών συγκροτημάτων και φωτογράφων.
♦  Ανακοίνωση των μουσικών συγκροτημάτων που προκρίνονται στις 28/3/11.
Την Παρασκευή 1/4/11 λήγει:
· η προθεσμία καταβολής της συμμετοχής των προκριθέντων μουσικών και
· η προθεσμία αποστολής όλων των μουσικών ταινιών που θα παραδοθούν ταχυδρομικώς.
♦  Εναρκτήρια Εκδήλωση του Φεστιβάλ το Σάββατο 2/4/11 οπότε και θα λάβει χώρα η κλήρωση των κινηματογραφικών ομάδων με τους μουσικούς και τους φωτογράφους.
♦  Μέχρι τις 10/4/11 θα πρέπει να παραδοθούν οι μουσικές ταινίες.
♦  Το Σάββατο 16/4/11 θα προβληθούν όλες οι ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, ώστε να ψηφίσει το κοινό, ενώ την Κυριακή 17/4/11 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες και οι βραβευμένες φωτογραφίες. 
Πρόσκληση συμμετοχής: http://www.artminds.gr/download/.pdf