Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Συμβουλευτικό Κέντρο και Κοινωνικό Φαρμακείο στη Θεσσαλία



Δωρεάν φάρμακα θα παρέχει το κοινωνικό φαρμακείο σε όσους τα έχουν ανάγκη στην περιοχή της Θεσσαλίας

Καρπό συνεργασίας μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και φορέων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία αποτελούν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που εγκαινιάσθηκαν την, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα παρέχει δωρεάν συμβουλές σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες πάνω σε νομικά, ιατρικά, οικονομικά και τεχνικά θέματα, κάθε Τρίτη από τις 5 έως τις 8 μ.μ. και κάθε Τετάρτη, αντίστοιχα, τις ίδιες ώρες, προγραμματίζεται η δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εκπροσώπους του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο από την άλλη πλευρά έχει στόχο την δωρεάν προσφορά φαρμάκων οικιακής χρήσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων. Τα φάρμακα θα συγκεντρώνονται με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου και των εθελοντών του στους ναούς της περιοχής. Αρωγοί της κοινής προσπάθειας είναι και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Βασίλης Καλορίζος «θα συνδράμουμε την κοινή προσπάθεια», που έχει ως αποδέκτες τα οικονομικά ασθενέστερα μέλη της τοπικής κοινωνίας.