Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κάθε χρόνο, σε όλη την Ευρώπη, γιορτάζεται η Μουσική στις 21 Ιουνίου. Έτσι η μουσική και οι μουσικοί είναι παντού, σε κάθε γωνιά, κάθε πλατεία, κάθε δρόμο και κάθε κήπο. Όλα τα είδη των καλλιτεχνών και όλων των ειδών της μουσικής, μαζί με το πλήθος βρίσκονται στους δρόμους, στις αίθουσες και ακόμη και στα σπίτια. Σήμερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χιλιάδες εκδηλώσεις συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ιδέας και συντονίζονται στον παλμό μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής μουσικής αντίληψης.

Ελάτε λοιπόν να μας βρείτε στις 25 Ιουνίου στο κτήριο της παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Λαιμού στις Πρέσπες και ακούστε όλων των ειδών τις μουσικές. Πάρτε μέρος σε όλων των ειδών τις δραστηριότητες! Γνωρίστε νέους από άλλες χώρες της Ευρώπης, μοιραστείτε τις ιδέες σας και εμπνευστείτε! Παρακολουθήστε τη συναυλία των παιδιών της Πρέσπας σε συνεργασία με τη καθηγήτρια μουσικής Σόνια Χοραλαμπίδου! Ας είμαστε δημιουργικοί! Ας δούμε αυτήν τη θεματική από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες: παντομίμα, ζωγραφική, κατασκευή μουσικών οργάνων, αφήγηση παραμυθιών, χορός, παιχνίδια...


Ένας ακόμα λόγος για να μας επισκεφτείτε, είναι για να γιορτάσουμε την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο χώρο της βιβλιοθήκης του Δήμου Πρεσπών που, μετά από αρκετά χρόνια, ξαναλειτουργεί σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τρίγωνο και φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος πολιτισμού κυρίως για την τοπική κοινωνία του Δήμου Πρεσπών με ομάδα στόχο τα παιδιά και τους νέους με δανειστική βιβλιοθήκη, διοργάνωση δράσεων άτυπης εκπαίδευσης και εκδηλώσεις. Θα λειτουργήσει επίσης ως σημείο αναφοράς για επισκέπτες και τουρίστες με πλούσιο οπτικοαουστικό υλικό για την ευρύτερη περιοχή και σημείο συνάντησης μεταξύ τοπικής κοινωνίας, φορέων της τοπικής κοινωνίας, επισκεπτών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών.



Πρόγραμμα
18.00 Εργαστήρια παντομίμας, χορού, καραόκε, ζωγραφικής, κατασκευής μουσικών οργάνων
19.15 Αφήγηση Παραμυθιών από το "Σπασμένο Ρόδι Καστοριάς"
20.00 Συναυλία από τα παιδιά της Πρέσπας σε συνεργασία με την καθηγήτρια μουσικής Σόνια Χαραλαμπίδου
21.00
Party με μουσικές απ' όλο τον κόσμο



Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών
Άγιος Γερμανός, 53077 Πρέσπες, Φλώρινα
τηλ.23850-51332, φαξ 23850-51210

info@ctp.gr, www.ctp.gr, www.transnatura.gr