Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εξωστρέφεια και αγροτικά προϊόντα




Μια ομάδα νέων δημιούργησε πρόσφατα μια ηλεκτρονική πλατφόρμα την topagrodeals.com  με σκοπό την προβολή στο εξωτερικό αγροτικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής.
Μικροί παραγωγοί και μικρομεσαίες μονάδες αγροτικών προϊόντων έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα της παραγωγής τους απευθείας σε ενδιαφερόμενους του εξωτερικού.

Η ιδέα στηρίζεται στη διαπίστωση ότι τα ελληνικά προϊόντα εξακολουθούν ακόμα και σε καιρό κρίσης να μην θεωρούνται ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στις αγορές του εξωτερικού. Και αυτό όχι λόγω της χαμηλής τους ποιότητας (το αντίθετο θα υποστήριζε κανείς) αλλά λόγω των υψηλών τιμών διάθεσης.
Μια απευθείας ενημέρωση και επικοινωνία με ενδιαφερόμενους αγοραστές απομακρύνει το κόστος των ενδιάμεσων που λειτουργεί ακόμα και σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς εις βάρος των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Η ομάδα φιλοδοξεί στο μέλλον να παρέχει συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες καθώς και άλλες υπηρεσίες απαραίτητες για την ολοκληρωμένη προώθηση πιστοποιημένων προϊόντων.

Η πρωτοβουλία αυτή κάνει τα πρώτα της βήματα, εκφράζει το νέο τρόπο σκέψης και δράσης που απαιτεί η κρισιμότητα των καιρών και της ευχόμαστε πολλές δημιουργικές και αξιόπιστες δραστηριότητες.

Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους ήρθε η στιγμή εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να σηκώσουμε ένα ένα τα εμπόδια που βάζουν φραγμό στην ανάπτυξη της χώρας.
Πηγή: http://www.topagrodeals.com/