Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

«Φοβάμαι μήπως δε θα με θυμάται» : Τα τελευταία λόγια ενός πατέρα στην κόρη του


Τα τελευταία λόγια ενός πατέρα στην κόρη του
Ο Ian Pratt από το Γιορκσάιρ έχει το πολύ ένα χρόνο ζωής καθώς πάσχει από μία ανίατη ασθένεια στο κεντρικό νευρικό του σύστημα.
Αποφάσισε λοιπόν στο λίγο διάστημα που του απομένει να δώσει μερικές συμβουλές στην μόλις δύο ετών κόρη του που θα την συντροφεύουν στη ζωή της.

«Της είπα να μην πέσει με το πρώτο αγόρι που θα βρεθεί στο δρόμο της γιατί μπορεί να είναι ένας γόης, και όχι ο ιδανικός άντρας για να παντρευτεί» εξομολογείται ο 44χρνος πατέρας στη DailyMail.

Και συνεχίζει: «Της είπα επίσης ότι θα πληγωθεί αρκετές φορές αλλά όταν θα βρεθεί ο σωστός θα το καταλάβει… Της είπα επίσης να δει πράγματα, να ζήσει εμπειρίες και να μην βιαστεί να παντρευτεί». Τέλος την προέτρεψε να αγαπάει τον εαυτό της για αυτό που είναι σαν χαρακτήρας και όχι για τα λεφτά που της έχει εξασφαλίσει πως θα έχει.
Όλες αυτές τις συμβουλές ο Ian τις καταγράφει με μια κάμερα για να τις αφήσει στην κόρη του και να τις ακούσει όσο μεγαλώνει και να μην τον ξεχάσει ποτέ.

«Ο μεγαλύτερός μου φόβος, όταν έμαθα για την ασθένειά μου, είναι ότι η κόρη μου Georgiana, μπορεί κάποια στιγμή να μην με θυμάται».


Λόγω της ασθένειας κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να μιλάει για αυτό και τώρα κάνει όσες περισσότερες ηχογραφήσεις μπορεί. Ο ίδιος έχασε τον πατέρα του και όπως λέει δεν θυμάται τον ήχο της φωνής του. Αυτό δεν θέλει να συμβεί με την μονάκριβη κόρη του.

«Αφού κάποια στιγμή δεν θα είμαι δίπλα της, τουλάχιστον να μπορεί να πατάει ένα κουμπί και να με ακούει».
Ο ίδιος ονειρεύεται για την κόρη του να ζήσει μία πολύ όμορφη ζωή αλλά ταυτόχρονα να σπουδάσει, εάν θέλει να γίνει γιατρός ή ο,τιδήποτε εκείνη θελήσει και να προσφέρει στην κοινωνία.

Όπως λέει τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να κληρονομήσει την ασθένειά του έχει ικετεύσει τους γιατρούς να βρουν μια θεραπεία.

Στα βίντεο που της αφήνει της περιγράφει ακόμα και τη μέρα που εκείνη γεννήθηκε τονίζοντας πόσο χαρούμενους τους έκανε και πόσο σημαντική είναι για αυτούς.

Το ζευγάρι κάνει πολλά ταξίδια και προσπαθεί να περνάει ωραίες στιγμές για να τις θυμάται το δίχρονο κορίτσι. Αυτή τη βδομάδα σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Disneyland και ο Ian θα καταγράψει κι άλλες ευτυχισμένες στιγμές.

«Θέλω να έχει μνήμες από εμένα. Να ξέρει ποιος είμαι κι ότι την αγάπησα πολύ»..
http://www.e-daily.gr/blog/post.asp?uid=27256