Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ομορφότερες αφίσες της Unesco

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Φώτης Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης αφισών της Unesco για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή.

Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης. Το 2006 η Unesco γιόρτασε τα 60 χρόνια της.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Unesco δημιούργησε μία έκθεση με τις 60 ομορφότερες αφίσες, που απεικόνιζαν τις προτεραιότητες και δράσεις του Οργανισμού. Ορισμένες φέρουν υπογραφές διάσημων καλλιτεχνών, ενώ άλλες είναι δημιουργήματα της έμπνευσης των μελών της.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Παρίσι από τις 11 Οκτωβρίου 2005 έως τις 15 Μαρτίου 2006 για να ταξιδέψει στην συνέχεια ανά τον κόσμο μέσω των Εθνικών Επιτροπών ή των Προέδρων των Ομοσπονδιών.
Μία από αυτές είναι και η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Οι 60 αφίσες εκφράζουν τα προγράμματα του Οργανισμού και αναφέρονται σε θέματα όπως η σημασία του αλφαβητισμού, η ισότητα των δύο φύλων, η αξία της ανάγνωσης και του βιβλίου, το σοβαρό πρόβλημα των διακρίσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυρίως του παιδιού της ειρήνης και της δικαιοσύνης, η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, η διατήρηση και διάσωση των μητρικών γλωσσών ως φορέας πολιτισμού και παραδόσεων κλπ.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 14.00.