Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ...............


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ.


Ενημερώνουμε τους Δικαιούχους του προγράμματος, ότι για την κατάρτιση του πίνακα προσληπτέων ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
  1. Ο δικαιούχος, σύμφωνα με την πρόσκληση, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων καλεί τους  επιλεγέντες ωφελούμενους να  αποδεχτούν  εγγράφως τη θέση απασχόλησης.
  2. Στις περιπτώσεις μη εμφάνισης του υποψηφίου, ο δικαιούχος τον ενημερώνει, με τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι εάν δεν προσέλθει εντός 5 ημερολογιακών ημερών θα προχωρήσει στην διαγραφή και αντικατάσταση του.
  3. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 5 ημερών ο δικαιούχος εκδίδει τον οριστικό πίνακα προσληπτέων, ο οποίος διαβιβάζεται επίσης, στο ΑΣΕΠ και την ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ.

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Επειδή στην επιστολή που εστάλη έχει εκ παραδρομής αναγραφεί διαφορετικά,  διευκρινίζουμε ότι η υποβολή του Τεχνικού Δελτίου Πράξης ειδικά για την περιφέρεια Αττικής  θα αφορά στο σύνολο του εγκεκριμένου έργου σε επίπεδο Περιφερειακού Τομέα  σύμφωνα με  τα στοιχεία των εγκριθέντων προτάσεων (μνημονίων). 
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποτελείται από τους εξής περιφερειακούς τομείς με τους αντίστοιχους δήμους  :
Βόρειος Τομέας: Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου
Νότιος Τομέας: Δήμοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου
Ανατολική Αττική : Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας), Ραφήνας, Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια), Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Δυτικός Τομέας: Δήμοι Αιγάλεω, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων Καματερού
Κεντρικός Τομέας: (Δήμοι Αθηναίων, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνος, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού
Πειραιάς: Δήμοι Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος
Νησιά: Δήμοι Αίγινας, Τροιζηνίας (Τροιζήνα, Μέθανα), Κυθήρων (Κύθηρα, Αντικύθηρα), Αγκιστρίου, Σαλαμίνας (Σαλαμίνα, Αμπελάκια), Σπετσών, Ύδρας, Πόρου
Δυτική Αττική : Δήμοι Ελευσίνας (Ελευσίνα, Μαγούλα), Μάνδρας Ειδυλλίας (Μάνδρα, Βίλια, Ερυθρές, Οινόη), Μεγαρέων (Μέγαρα, Νέα Πέραμος), Φυλής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή), Ασπροπύργου.



ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή ερωτήματα, όσον αφορά στην μοριοδότηση των υποψηφίων ωφελουμένων  λόγω εντοπιότητας (κριτήριο), σας ενημερώνουμε ότι:   Στις περιπτώσεις που η Πράξη υλοποιείται σε Νομό ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερες από μία Περιφερειακές Ενότητες  π.χ. Νομός Κυκλάδων (ΠΕ Τήνου, ΠΕ Πάρου κλπ), η μοριοδότηση του κριτηρίου  της εντοπιότητας  ισχύει για όλες τις Π.Ε. του Νομού, στον οποίο προκηρύσσονται οι θέσεις.  Ειδικά για την περιφέρεια Αττικής  για την  μοριοδότηση του κριτηρίου  της εντοπιότητας  λαμβάνεται υπόψη ο Περιφερειακός Τομέας, σύμφωνα  με την απόφαση ένταξης.

                  
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ


Με αφορμή ερωτήματα και προκειμένου οι Δικαιούχοι να αντιμετωπίζουν κατά τον ίδιο τρόπο τα θέματα, διευκρινίζουμε ότι:
1. Σχετικά με τη μοριοδότηση κριτηρίων, όπως αυτό της οικογενειακής κατάστασης και των προστατευομένων μελών«Για το κριτήριο του οικογενειακού εισοδήματος και την εγγραφή των αγροτών στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα προσκομίζεται το εκκαθαριστικό εισοδήματος του 2010 (εισοδήματα από 1/1/2009-31/12/2009)- όπως προβλέπουν οι οικείες προσκλήσεις και ανακοινώσεις πρόσληψης. Για το κριτήριο προστατευόμενα μέλη, μπορούν οι ωφελούμενοι να προσκομίζουν και τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύεται η τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση.
2. Σχετικά με τον τρόπο επικύρωσης των δικαιολογητικών,  τα έγγραφα της ημεδαπής (δημόσια ή ιδιωτικά) που υποβάλλονται σε αντίγραφα, επικυρώνονται με την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (σύμφωνα με την παρ.2. αυτής ), κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/1986, εφόσον ο ενδιαφερόμενος τα έχει καταγράψει στον κατάλογο των συνημμένων δικαιολογητικών.
Όσον αφορά τίτλους, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που απαιτούνται από την ανακοίνωση πρέπει να είναι επικυρωμένοι και επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)» (βλ. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ).



ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΥ  ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Όπως είναι γνωστό για την μοριοδότηση του κριτηρίου, που αφορά στο ύψος του εισοδήματος των υποψηφίων, προβλέπεται η υποβολή είτε εκκαθαριστικού σημειώματος εισοδήματος της ΔΟΥ ή υποβολή σχετικής  Υπεύθυνης Δήλωσης από τον υποψήφιο.
Επειδή έχουν τεθεί υπόψη μας περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υποβάλλεται τίποτα από τα δύο, επισημαίνεται ότι οι Δικαιούχοι κατά την μοριοδότηση του σχετικού κριτηρίου, θα επιλέγουν και για αυτή την περίπτωση, την κατηγορία «εισόδημα άνω των 22.000,00€, ώστε να μοριοδοτείται με μηδέν (0) μόρια.



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΟΧ

Μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της αξιολόγησης από την Επιτροπή Επιλογής Δικαιούχων, οι Δικαιούχοι που επιλέγονται, οφείλουν εντός των προθεσμιών, που τίθενται κατά περίπτωση, να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου το Έργο τους (δηλ. όλα τα μνημόνια σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Τομέα όπου προβλέπεται) να ενταχθεί ως συγχρηματοδοτούμενο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και να είναι δυνατή η έναρξη της υλοποίησης του. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, έχουν ως αποδέκτες την ΕΥΔ ΕΠΑΝΑ και το ΑΣΕΠ.
Για την διευκόλυνση των Δικαιούχων, όσον αφορά  στην αλληλουχία των απαιτούμενων ενεργειών παραθέτουμε τον πίνακα που ακολουθεί, ο οποίος αποτυπώνει την ροή των διαδικασίας για την έναρξη της υλοποίησης των Έργων.

α/α
Ενέργειες Δικαιούχου

ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ
Προθεσμία

ΑΣΕΠ
Παρατηρήσεις

Μετά την Παραλαβή του αποτελέσματος αξιολόγησης



1
Σύμφωνο αποδοχής όρων
Χ



2
Επικαιροποίηση Τεχνικού Δελτίου Πράξης –Ηλεκτρονική υποβολή του.
Χ
(πρωτότυπο)
10 ημέρες


3
Επικαιροποίηση μνημονίου/ων
Χ
 (πρωτότυπο)
Μέχρι το α/α 4
Χ
Αποστέλλεται μαζί με α/α 4
4
Σύνταξη και υποβολή της Ανακοίνωση πρόσληψης (Έντυπο ΑΣΕΠ)
Χ (κοινοποίηση)
Η έγκαιρη σύνταξη και υποβολή επιτ
αχύνει την έναρξη υλοποίησης
Χ
(προς έγκριση μαζί με τα επικαιροποιημένα μνημόνια)
Η έγκαιρη σύνταξη και υποβολή επιτ
αχύνει την έναρξη υλοποίησης

Μετά την Έκδοση απόφασης ένταξης- Εκδίδεται από την ΕΥΔ 


5
Υποβολή σχεδίου απόφασης αυτεπιστασίας
Χ


Μέγιστη προθεσμία 30 ημερών -Απαραίτητη για να δηλωθούν Υποέργα
6
Αποστολή οριστικής απόφασης αυτεπιστασίας
Χ



Μετά την Έγκριση Ανακοίνωσης Πρόσληψης από ΑΣΕΠ


7
Αποστολή πρακτικού ανάρτησης  της ανακοίνωσης
( μέσω  email)
Χ
(για site)
Αυθημερόν
Χ
(για site)
Αυθημερόν
8
Δημοσιότητα Ανακοίνωσης Προσλήψεων
Σύμφωνα με την  πρόσκληση της ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ
9
Παραλαβή αιτήσεων- έλεγχος δικαιολογητικών -προϋποθέσεων




10
Σύνταξη πίνακα αποκλειομένων
Χ

Χ

11
Μοριοδότηση
Με χρήση του ειδικού λογισμικού
12
Κατάρτιση προβλεπόμενων πινάκων




13
Αποστολή όλων των πινάκων (ηλεκτρονικά)
Χ
(για το site)
Άμεσα
Χ
Άμεσα
14
Αποστολή πινάκων σε έντυπη μορφή


X
Άμεσα
15
Υποβολή –αποστολή ενστάσεων απευθείας στο ΑΣΕΠ (3 ημέρες)


Χ
3 ημέρες
16
Πρόσληψη ωφελουμένων (πίνακες προσληπτέων)
Χ

Χ

17
Υποβολή Τεχνικών Δελτίων Υποέργων
Χ
Εντός 20 ημερών από την ολοκλήρωση των προσλήψεων του κάθε μνημονίου.
18
Ενεργοποίηση διαδικασίας  ασφάλισης ωφελουμένων από τον ΟΑΕΔ
Χ
(γνωστοποίηση)



19
Αποστολή στοιχείων μισθοδοσίας (μπορεί να συμπληρώνονται στον πίνακα προσληπτέων που στέλλεται την ΕΥΔ)
Χ
20 ημέρες από πρόσληψη


20
Ενημέρωση για λύσεις συμβάσεων ή αποχωρήσεις ωφελουμένων
Χ
2 ημέρες



 

 




 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

 

Με Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων (1.20154/οικ.6.4438/30-12-2011) συστάθηκε Ομάδα Έργου για την παροχή πληροφοριών προς τους δικαιούχους και τους ωφελουμένους των πράξεων «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μέσω τηλεφωνικών κλήσεων (call center).


Την Ομάδα Έργου αποτελούν οι κάτωθι:
1)        Μαρία Κουλούρη, στέλεχος Μονάδας Β1 της Ε.Υ.Δ του Ε.Π ΑΝ.Α.Δ, συντονιστής
2)        Αβδάλας Γιώργος, στέλεχος της Ε.Υ για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, μέλος
3)        Αδραμύτογλου Ευθύμιος, στέλεχος της Ε.Υ για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία μέλος
4)        Ανδρέου Μαρία, στέλεχος της Ε.Υ για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, μέλος
5)        Μουρούκης Νικόλαος, στέλεχος της Ε.Υ για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, μέλος
6)        Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, στέλεχος της Ε.Υ για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, μέλος

Αρμοδιότητες της Ομάδας Έργου είναι:

Α) Η υποδοχή των τηλεφωνικών κλήσεων και η παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερομένους όσον αφορά στα προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας».
Β) Η καταγραφή των ερωτημάτων που δεν μπορούν να απαντηθούν άμεσα και των σχετικών στοιχείων επικοινωνίας ώστε να είναι δυνατή η επανάκληση προς τον ενδιαφερόμενο για τη την παροχή επιπλέον διευκρινήσεων σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία.
Οι τηλεφωνικές κλήσεις θα προωθούνται στα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την αντίστοιχη Περιφέρεια για την οποία υπάρχει σχετικό αίτημα παροχής πληροφοριών.
Ώρες στις οποίες θα δίδονται οι τηλεφωνικές απαντήσεις : 9.30 πμ – 5.00 μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η κατανομή των περιφερειών για παροχή πληροφοριών στα στελέχη της ομάδας έργου έχει ως εξής:

- Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο:  Μαρία Κουλούρη (210-5201200)
- Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα: Αβδάλας Γιώργος  (210-5271303)
- Ιόνια Νησιά, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία: Ανδρέου Μαρία  (210-5271311)
- Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο: Μουρούκης Νικόλαος  (210-5271363)
- Θεσσαλία, Κρήτη: Αδραμύτογλου Ευθύμιος  (210-5271341)

- Αττική: Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος  (210-5271342)


ttp://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=53&la=1