Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

23 OKTΩΒΡΙΟΥ 2012 «Παγκόσμια Ημέρα Πράξης Σεβασμού και Αλληλοβοήθειας στον Συνάνθρωπο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΙΚΥΩΝ ΩΔΗ»
           
Την Tρίτη 23 Oκτωβρίου το Κέντρο Πολιτιστικών και Ιστορικών Μελετών Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής "ΣΙΚΥΩΝ ΩΔΗ" διοργάνωσε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κιάτου μια εορταστική ημερίδα με θέμα την «Παγκόσμια Ημέρα Πράξης Σεβασμού και Αλληλοβοήθειας στον Συνάνθρωπο». Κεντρικός άξονας της ημερίδας ήταν πως οι τέχνες μπορούν να αφυπνίσουν τα συναισθήματά μας για προσφορά στον συνάνθρωπο.
            Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφορά ενός πίνακα του καταξιωμένου ζωγράφου Θάνου Παναγιώτου, ο οποίος και φιλοτέχνησε για αυτήν ακριβώς την ημέρα, στον Δήμο Σικυωνίων ο οποίος είχε και την εκδήλωση υπό την αιγίδα του.
            Αφού παρουσιάστηκε το όραμα της Σικυών Ωδή για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή από τον πρόεδρο κ. Τάσο Παπαγεωργίου, παρουσιάστηκε η ιστορική διαδρομή της από την κ.Γκόντα Μαρίνα καθηγήτρια Παντείου, αντιπρόεδρο της Σικυών Ωδή.
Εν συνεχεία, τον λόγο πηρέ ο κ.Σπυρόπουλος Γιάννης όπου και καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του για το πως η ζωγραφική δημιουργεί συναισθήματα προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Ακολούθησε ο κ.Κακούρης Γρηγόρης αναπτύσσοντας με την σειρά του το πως η μουσική μπορεί να προσφέρει τα ίδια συναισθήματα.
Χαιρετισμό απηύθηνε ο κ. Πάνος Λεονάρδος, πρόεδρος του συλλόγου Αρχαία Σικυών, καθώς και ο κ. Παγώνης Βασίλης, πρόεδρος εμπόρων του Κιάτου.
            Συγκίνησε με την ομιλία της, η κ. Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου αλληλοβοηθείας «κράτα ΜΕ», για την σύλληψη της ιδέας του ΚΡΑΤΑ ΜΕ, η οποία και πρόσφερε χειροποίητα ψηφιδωτά αναμνηστικά στον Δήμο Σικυώνος, στον σύλλογο Μεταμόρφωσης και στην θεατρική σκηνή Μουλκίου καθώς και υποσχέθηκε 300 βιβλία προσφορά  για την δημοτική βιβλιοθήκη Κιάτου.
            Η κ.Κλιούφη Γεωργία, Πρόεδρος Μουλκίου έκανε αναδρομή στα δρώμενα της παιδικής σκηνής Μουλκίου, δήλωσε παρούσα σε οτιδήποτε χρειαστεί για να ξανασυσταθεί η σκηνή προς όφελος των παιδιών. Την σκυτάλη πήρε η κ. Γιαμπουράνη δημ. Σύμβουλος,  όπου και έθεσε εαυτόν σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου.
            Η Σικυών Ωδή βράβευσε το «κράτα ΜΕ»,τον σύλλογο Μεταμόρφωση και την Θεατρική Σκηνή Μουλκίου για την προσφορά τους και την δράση τους στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής στον τόπο και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο.
            Η βραδιά έκλεισε με το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής, του κ.Κακούρη και με εδέσματα και ποτά προσφορά των κατοίκων του Κιάτου.
Παράλληλα με την εκδήλωση είχε διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας από τον κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης φωτογράφο, με θέμα την περιοχή του Κιάτου, τα έσοδα της οποίας θα προσφέρονταν στο Ευθύμιο ίδρυμα.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Σταματόπουλος Σπύρος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Λεονάρδος Τάσος ο οποίος και έκανε τις βραβεύσεις των Συλλόγων.
Η Σικυών Ωδή θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθησαν στην εορταστική ημερίδα, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της, μεταξύ των οποίων Μάλιος Γ., Αθανασούλης Ν., Δόσης Ν., Αφοί Τερζή, Κατσαρός, Σταυροπούλου, Καραγκίκα, Τσακανίκα, Καβουρτζή Γ., Γεωργά Τ. καθώς και τον Δήμο  Σικυώνος (Κιάτου) για την φιλοξενία της εκδήλωσης.
Τέλος ξεχωριστά ευχαριστούμε την κ. Γιαμπουράνη, για την ιδέα της και την επιμονή της ώστε να καθιερωθεί η 23η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια ημέρα Πράξης Σεβασμού και Αλληλοβοήθειας στον Συνάνθρωπο.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.
η Αντιπρόεδρος

Γκόντα Μαρίνα