Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γραφεία Κοινωνικών Υποστηρικτικών Yπηρεσιών

Ψυχολογική υποστήριξη και δυνατότητα παρέμβασης στην κρίση προσφέρει η τηλεφωνική γραμμή 800- 11- 3- 7777 της ΜΚΟ Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το Νοέμβριο του 2006.
Η γραμμή στήριξης και παρέμβασης στην κρίση 800-11-3-7777 λειτουργεί από τις 9.00 π.μ. έως τις 17.00μ.μ., είναι χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο, στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και τηρεί το απόρρητο των στοιχείων όσων καλούν. Η γραμμή εξυπηρετεί περιστατικά που απαιτούν άμεση ψυχολογική στήριξη ή συμβουλευτική. Επίσης δέχεται τηλεφωνικές καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας και trafficking. Η παρέμβαση στην κρίση ολοκληρώνεται μέσω της παραπομπής των περιστατικών στους Ξενώνες και τις Δομές Ψυχικής Υγείας της ΜΚΟ Αλληλεγγύη, αλλά και μέσω άλλων συνεργαζόμενων φορέων. Άμεση παρέμβαση, μέσω της παροχής ψυχολογικής στήριξης αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας, παρέχεται επίσης και σε καταστάσεις κοινωνικο- οικολογικών κρίσεων όπως οι φυσικές καταστροφές.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ;
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ
800 – 11 – 37777

Επίσης, στο πλαίσιο του 3ου άξονα του Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο από 140 Γραφεία Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα. Στελεχωμένα από περισσότερους από 350 κοινωνικούς επιστήμονες και ψυχολόγους, τα γραφεία προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη σε όσους τη χρειάζονται, αλλάζοντας, μέρα με τη μέρα, τις ζωές ανθρώπων που έχουν ανάγκη έμπρακτης Συμπαράστασης για να ενταχθούν ενεργά στο κοινωνικό σύνολο και να προσφέρουν στη κοινότητα στην οποία ζουν. Οι υπηρεσίες των Γραφείων Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών περιλαμβάνουν:
* Ενημέρωση
* Συμβουλευτική
* Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη
Τέτοια γραφεία λειτουργούν στους παρακάτω δήμους: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΑΦΝΗΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ, ΥΜΗΤΤΟΥ,  AΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΒΟΥΛΑΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΚΑΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΚΡΩΠΙΑΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΓΕΡΑΚΑΣ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΣΠΑΤΑ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ