Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγραμμα Κατάρτισης / Επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενου

Ανοιχτή πρόσκληση για Φορείς ή ενώσεις ή συμπράξεις φορέων του δημοσίου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Θέμα: «Πρόγραμμα Κατάρτισης / Επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους».

Δικαιούχοι:
Φορείς ή ενώσεις ή συμπράξεις φορέων του δημοσίου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως κλαδικοί φορείς, επιμελητήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, που σκοπό με βάση το καταστατικό σύστασής τους, έχουν τον σχεδιασμό ή/και οργάνωση ή/και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων.


Προϋποθέσεις:

Οι Δυνητικοί Δικαιούχοι των πράξεων θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να αnδεικνύουν ή/ και εξασφαλίζουν την απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση του έργου της πρόσκλησης και με σκοπό την επίτευξη της πανελλαδικής κάλυψης της παρέμβασης.
 Να διαθέτουν βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου ΕΣΠΑ τύπου Β ή και Γ ή πιστοποιητικό με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ. Στην περίπτωση ένωσης ή συμπράξεως φορέων η βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας αρκεί στο πρόσωπο εκείνου του φορέα που θα έχει κατά τους επί μέρους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης. Στην περίπτωση που οι ενώσεις ή συμπράξεις φορέων επιλέξουν την δημιουργία ανεξάρτητου νομικού προσώπου η απαίτηση διαχειριστικής επάρκειας θα πρέπει να πληρούται στο πρόσωπο αυτό.
 Να έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή των κλαδικών και άλλων φορέων της αγοράς και στις 13 Περιφέρειες της χώρας για τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών αναγκών προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα της παρέμβασης.
 Να έχουν υλοποιήσει οι ίδιοι ή ένας τουλάχιστον από τους εταίρους,
  • συγχρηματοδοτούμενα με ίδια μέσα, προγράμματα κατάρτισης ή επανακατάρτισης και στις 13 περιφέρειες της χώρας, τουλάχιστον ύψους 50% του προϋπολογισμού της παρούσας πρόσκλησης κατά την τελευταία πενταετία. 
Θεματικές ενότητες κατάρτισης (ενδεικτικά):
         Έξοδος από την κρίση: τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπισης της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας
         Ανεφοδιασμός Logistics Management
         Οργάνωση και Λειτουργία Μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης
        Διερεύνηση Εναλλακτικών Προμηθευτών, Έξυπνες Αγορές και Διαπραγμάτευση

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 8.500.000€ Δημόσια Δαπάνη.
 Προθεσμία υποβολής έως 19/01/2012