Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το University of International Business and Economics του Πεκίνου με θέμα:
«Leadership and Management in a Changing World:
Lessons from Ancient East and West Philosophy»
12-14 Ιουνίου 2011, Αθήνα
www.leadershipclassics.org/assets/call.pdf
«Leadership and Management in a Changing World:
Lessons from Ancient East and West Philosophy»
12-14 Ιουνίου 2011, Αθήνα
www.leadershipclassics.org/assets/call.pdf
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με το University of International Business and Economics (UIBE) του Πεκίνου διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμ: «Leadership and Management in a Changing World: Lessons from Ancient East and West Philosophy».
Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 12-14 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα, με τη συμβολή και του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών που εδρεύει στο ΟΠΑ. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Γρηγόριος Πραστάκος.
Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011 στις 9:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, 13 Ιουνίου 2011 στις 8:00 μ.μ. θα γίνει η επίσημη τελετή του συνεδρίου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς. Την τελετή αυτή αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η θεματολογία του Συνεδρίου εστιάζει στη σημασία των διδαγμάτων της αρχαίας ελληνικής και κινεζικής φιλοσοφίας στην οικονομία και τη διοίκηση και στις αρχές και αξίες που χρειάζεται να διακρίνουν τις επιχειρήσεις και τα σύγχρονα στελέχη. Η συνέπεια, η αυτογνωσία, η δικαιοσύνη, η αυτοπειθαρχία, η υπευθυνότητα για τις πράξεις μας και για την επίδραση που έχουν αυτές στους άλλους, αλλά και η ικανότητα να ηγείται κάποιος υποδειγματικά είναι αρχές και αξίες που διέπουν την αρχαία ελληνική και κινεζική φιλοσοφία και αποτελούν χαρακτηριστικά που χρειάζεται να διακρίνουν τις επιχειρήσεις και τα σύγχρονα στελέχη. Στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αυτές οι ιδέες αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς σημαντικές αλλαγές διαδραματίζονται στην οργάνωση των επιχειρήσεων, τη συμπεριφορά των στελεχών και στην εκπαίδευση.
Μεταξύ των κυριότερων θεμάτων του Συνεδρίου περιλαμβάνονται τα εξής: Ηγεσία και Φιλοσοφία, Επιχειρηματική Ηθική, Αξίες και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Φιλοσοφία και Σύγχρονο Management, Ηθική και Στρατηγική, Λήψη Αποφάσεων και Φιλοσοφία, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Φιλοσοφία, Διαπολιτισμικό Management στην Ανατολή και τη Δύση.
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί και προσκεκλημένοι ομιλητές μεταξύ άλλων και οι Καθ. Sir Geoffrey Lloyd (University of Cambridge), Καθ. Thomas Donaldson (Wharton School, University of Pennsylvania), Danah Zohar (Oxford Academy of Total Intelligence), Καθ. Chung-ying Cheng (University of Hawaii), Sir Paul Judge (President of the Association of MBAs) και Καθ. Χαρίδημος Τσούκας (University of Warwick, Πανεπιστήμιο Κύπρου). Περισσότεροι από 60 επιστήμονες από 20 και πλέον χώρες, και ένας σημαντικός αριθμός υψηλών αξιωματούχων, Πρυτάνεων και καθηγητών Πανεπιστημίων της Κίνας, που υποστηρίζει ενεργά τη διοργάνωση θα παραστούν στο συνέδριο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και πάνελ με θέμα: «The Reflective Business Leader: Paths to Ethical and Sustainable Business Development», στο οποίο θα συμμετάσχουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι γνωστών εταιρειών.
Το συνέδριο αυτό αποτελεί μια λαμπρή ευκαιρία να αναδειχθεί η διαχρονικότητα της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να αξιοποιηθεί στην προώθηση καινοτόμων πρακτικών διοίκησης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και να αναπτυχθούν περαιτέρω πολιτιστικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες, σε διεθνές επίπεδο και με την Κίνα ειδικότερα. Παράλληλα, με δεδομένο ότι θα αξιοποιηθεί τόσο η ελληνική όσο και η κινεζική φιλοσοφία, το συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική, διαπολιτισμική προσέγγιση του θέματος, πράγμα επίσης αναγκαίο στις μέρες μας. Τέλος, το συνέδριο αναμένεται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ουσιαστική προσέγγιση Ελλάδας και Κίνας, μιας και ένα από τα στοιχεία που συνδέουν τις δύο χώρες είναι η κληρονομιά δύο σημαντικών αρχαίων πολιτισμών.
Eγγραφή
Για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά, πατήστε εδώ.
Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένα το πρόγραμμα του Συνεδίου καθώς και το πλήρες ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και τα αγγλικά.