Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ!!! ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί να είμαστε ενήμεροι και ενεργοί.



Όπως αποφάσισε το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το οικολογικό σωματείο «Κράτα με», απαγορεύεται κάθε εργασία εξόρυξης, επεξεργασίας και αποκομιδής αδρανών υλικών από το χώρο του λατομείου, καθώς και η εντός του λατομείου κίνηση των φορτηγών για την απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών.
Η ισχύς της προσωρινής διαταγής εκτείνεται μέχρι τις 10 Απριλίου, οπότε και θα συζητηθεί στο δικαστήριο το κύριο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων. Αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ότι υπάρχει επικείμενος και μη αναστρέψιμος κίνδυνος βλάβης τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της υγείας των αιτούντων και των κατοίκων της περιοχής. Κοινοποίηση της απόφασης έγινε και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο είναι και αρμόδιο για την αστυνόμευση των λατομικών εγκαταστάσεων.
Ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδώσει τόσο ο περιφερειάρχης Αττικής Χαράλαμπος Μανιάτης, τον περασμένο Μάρτιο, όσο και η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Ιούνιο του 2006, μέχρι την οριστική απόφαση από την ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας.
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=114907&lsc=1


Πηγή: ΣΚΑΙ


ANAΦΟΡΕΣ