Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009
και ώρα: 19:00 μ.μ.
στο Δημοτικό θέατρο «Περίακτοι» του Δήμου Μαρκοπούλου
η Παιδική Χορωδία Δήμου Γλυκών Νερών, και
η Νεανική χορωδία του «PRIOR LAKE HIGH SCHOOL CHOIR» από το Savage της Minnesota Αμερικής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
και ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ "κράτα με"
Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ
Λίγα λόγια για την «Ώρα της ΓΗΣ»

Η «Ώρα της ΓΗΣ» πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη, ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με προσδοκώμενο να σβήσουν τα φώτα τους ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20:30.
Ήδη η ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό το κάλεσμα είναι ήδη εντυπωσιακή με 160 τουλάχιστον Δήμους και Κοινότητες να έχουν δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στη 5η θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης.
Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο, πολύ κοντά στην κάλυψη του 10% του παγκόσμιου στόχου της Ώρας της Γης, που είναι η συμμετοχή 1000 πόλεων σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/signup/gr:el δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη – Συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο».