Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

GRAFITTI LIGHTS

Γκράφιτι με φως

Τραβήξετε τις δικές σας φωτογραφίες και γράψτε τα μηνύματά σας με φως!
Χρησιμοποιήστε ένα έξυπνο φωτογραφικό τρυκ για να κάνετε γκράφιτι με φως για την Ώρα της Γης του WWF. Είναι πολύ εύκολο και διασκεδαστικό και θα σας δώσει τη δυνατότητα να τραβήξετε μερικές ξεχωριστές φωτογραφίες.
Στείλτε μας το υλικό σας για να φτιάξουμε ένα ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ στην σελίδα μας.
1. Θα χρειαστείτε: μια φωτογραφική μηχανή, ένα τρίποδο (η μια σταθερή επίπεδη επιφάνεια) και μια πηγή φωτός (φακός), οποιουδήποτε χρώματος.
2. Ρυθμίστε την φωτογραφική σας μηχανή στο «manual» (υπάρχει σε όλες τις DSLR, αλλά και στις μηχανές τσέπης). Η ρύθμιση αυτή σας επιτρέπει να ορίσετε το χρόνο έκθεσης και το άνοιγμα διαφράγματος.
3. Ορίστε το χρόνο έκθεσης μεταξύ 10 και 20 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος πραγματικά εξαρτάται από το πόσο θέλετε να γράψετε και πόσο φωτεινό θέλετε να είναι το φόντο σας. Μερικές δοκιμές θα σας δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα!
4. Ρυθμίστε το διάφραγμα στο 8. Και πάλι αν δεν πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα δοκιμάστε με ανοίγματα διαφράγματος κοντά σε αυτό.
5. Σταθεροποιήστε τη μηχανή σας στο τρίποδο ή σε μια σταθερή επιφάνεια, ζητήστε από ένα φίλο σας να πατήσει το κουμπί και ξεκινήστε το γράψιμο!