Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η1Ν1 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΗΝ το ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΕ

Εντείνεται η ανησυχία για τον ιό Η1Ν1, καθώς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι τρεις άνθρωποι, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης.
Άλλα 113 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από την αρχή του Χειμώνα, έχουν χάσει τη ζωή τους 48 άνθρωποι.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί ο ιός φέτος είναι πιο επιθετικός καθώς πέρυσι ο πρώτος νεκρός καταγράφηκε τον Αύγουστο και όχι τον Ιανουάριο όπως συνέβη φέτος.
Χαρακτηριστικό της έξαρσης του ιού είναι το γεγονός πως καταμετρούνται καθημερινά περί τις 15 νέες εισαγωγές ενώ σε σχέση με πέρυσι αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων χωρίς υποκείμενο νόσημα. Πέρυσι το σχετικό ποσοστό ήταν 25% ενώ φέτος αναμένεται να φτάσει το 40%.
Μάλιστα οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξάνονται δραματικά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν εξαπλάσιο πληθυσμό, όπως η Γαλλία και η Ισπανία όπου οι θάνατοι είναι μόλις 54.
Η χώρα μας είναι μια από τις πέντε χώρες όπου καταγράφεται πλέον υψηλή δραστηριότητα της γρίπης. Οι υπόλοιπες είναι: η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Νορβηγία και η Λετονία. Στην υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο η γρίπη βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στη Βρετανία, η οποία δοκιμάστηκε πολύ από τη γρίπη πριν από δύο μήνες, καταγράφεται χαμηλή δραστηριότητα της νόσου.
Κανόνες υγιεινής:
*Συχνό πλύσιμο χεριών
*Να μην αγγίζουμε με άπλυτα χέρια το στόμα, τα μάτια και τη μύτη μας
*Να απομακρυνόμαστε όσο μπορούμε από άτομα που φτερνίζονται και βήχουν χωρίς να προστατεύουν με χαρτομάντιλο το στόμα τους

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/ellada/eksarsh_ths_neas_griphs.776368.html