Νήπια ηλικίας έως τριών ετών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινών φαγητών κινδυνεύουν να έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία.
Οι ερευνητές συσχέτισαν χαμηλούς δείκτες IQ σε παιδιά ηλικίας οκτώμισι ετών με δίαιτες σε μικρότερη ηλικία που περιλαμβάνουν λίπη, ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα. Μάλιστα τονίζεται ότι η επίδραση στο δείκτη νοημοσύνης μπορεί να είναι μόνιμη, ακόμα και αν βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες σε πιο προχωρημένη ηλικία.
Η έρευνα που βασίστηκε σε χίλια παιδιά έδειξε ότι αντίθετα μία δίαιτα σε νηπιακή ηλικία με έμφαση στις φυσικές βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλει σε καλύτερες νοητικές επιδόσεις στο μέλλον.
Οι ερευνητές συσχέτισαν χαμηλούς δείκτες IQ σε παιδιά ηλικίας οκτώμισι ετών με δίαιτες σε μικρότερη ηλικία που περιλαμβάνουν λίπη, ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα. Μάλιστα τονίζεται ότι η επίδραση στο δείκτη νοημοσύνης μπορεί να είναι μόνιμη, ακόμα και αν βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες σε πιο προχωρημένη ηλικία.
Η έρευνα που βασίστηκε σε χίλια παιδιά έδειξε ότι αντίθετα μία δίαιτα σε νηπιακή ηλικία με έμφαση στις φυσικές βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλει σε καλύτερες νοητικές επιδόσεις στο μέλλον.