Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων»

Μπορούμε σήμερα να «ακούσουμε» μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό; Τι είναι στα αλήθεια τα Ακουστικά και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία; Πώς σχεδιάζονται; Πόσο ευχάριστη, χρήσιμη και ψυχαγωγική μπορεί να είναι η παρακολούθησή τους, από το σύνολο των πολιτών, αν ενταχθούν σωστά οι πληροφορίες; Πως οργανώνεται και παρουσιάζεται μια εκδήλωση με την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες;

Οι νέες τεχνολογίες δίνουν νέες δυνατότητες και μορφές στα ΜΜΕ, τους εκδοτικούς οίκους και κυρίως στην εκπαίδευση και αυτό είναι το θέμα στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00- 21:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) με τίτλο:
Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους:
Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη και μια …εναρκτήρια έκπληξη:
ΜΕΡΟΣ Α!
Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων: «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι: Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών»
ΜΕΡΟΣ Β!
Πολυμεσική παρουσίαση του ακουστικού βιβλίου «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» του Όμηρου Αβραμίδη.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη βραδιά που στόχο έχει να παρουσιάσει τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, ώστε η πληροφόρηση, η μόρφωση αλλά και η ψυχαγωγία να αποτελέσουν κοινά αγαθά. του συνόλου των πολιτών. Όλα αυτά συμβαίνουν τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και μέσα από μια ευχάριστη καλλιτεχνική παρουσίαση ενός ακουστικού βιβλίου, για τον σχεδιασμό του οποίου χρησιμοποιήθηκαν πολλοί από τους κανόνες του Design for All (DfA).
Δημοσιογράφοι, Σκηνοθέτες, Εκδότες, βιβλιόφιλοι, καλλιτέχνες αλλά και πολλοί ειδικοί από τον χώρο των Εκδόσεων, των ΜΜΕ και της Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία νέα όσο και ενδιαφέρουσα πτυχή στην δουλειά τους!!!